Generelt om øvrige udgifter
Her kan du læse om baggrund og takster for øvrige udgifter
Baggrunden for øvrige udgifter
Roskilde Kommune har med afsæt i sin børn- og ungepolitik en klar vision om, at alle børn og unge skal trives og blive hele mennesker. Alle børn og unge har evner og kompetencer, som de skal have mulighed for at udfolde og udvikle, både individuelt og i fællesskab med andre. Alle børn og unge skal have gode forudsætninger for at mestre livet og de muligheder og udfordringer, det byder på.
Målet er børn og unge, der har det godt, trives og får de bedste forudsætninger for et godt liv.
Derfor har vi i Roskilde Kommune udarbejdet et Ydelseskatalog, som beskriver hvilke udgifter, der dækkes i forbindelse med forsørgelsen af børn og unge anbragt uden for hjemmet for at understøtte ovenstående vision, og derved understøtte tilsvarende muligheder i livet.
OBS! Netværksplejefamilier og aflastningsfamilier kan læse mere om jeres vilkår under ”Særligt for netværksplejefamilier” og ”Særligt for aflastningsfamilier”.
Ydelseskatalogets takster
Taksterne i ydelseskataloget revideres årligt. Som udgangspunkt er kataloget gældende for alle typer af plejefamilier, men der kan være enkelte variationer som vurderes individuelt af den enkelte familiekonsulent eller i særlige tilfælde i ledelsesregi. Ved anbringelser på opholdssteder/institutioner forhandler familieplejekonsulenten.
Netværksplejefamilier kan også bruge beløbene i Ydelseskataloget som rettesnor i forhold til hvilke beløb, som vi anser som rimelige i forhold til udgifter i forbindelse med indkøb af cykler, gaver mm.
Roskilde Kommune tager forbehold for organisatoriske og økonomiske ændringer og justeringer, hvorfor ydelseskataloget kun er vejledende.
Bevillingskompetence
Det er familieplejekonsulenten, som har kompetence til at beslutte bevilling inden for den ramme, der fremgår.
Beslutning træffes på baggrund af en konkret vurdering i hver enkelt sag. Familieplejekonsulenten er ansvarlig for, at den konkrete vurdering er funderet på en faglig vurdering i balance mellem faglighed/kvalitet og økonomi/serviceniveau. Alle bevillinger skal journaliseres i barnets sag, og skal dokumenteres med bilag.
Såfremt du ansøger om ydelser ud over det beskrevne i dette katalog, skal der være særlige begrundelser, og familieplejekonsulenten skal i dialog med Centerleder af Familieplejen, som kan bevilge større udgifter i særlige tilfælde.